tisdag 21 april 2009

Lågprisflyg

Det är riktigt bra med lågprisflyg. Just för att det är - lågt pris.

Men 14 timmar är en ganska lång flygtur. När sedan stewarden meddelar på förfrågan att de sålt slut på det handhållna underhållningsystem som annonseras, då inser man att på de längre flygningarna kan den servicelyx man får med traditionella flygbolag vara värt en del... Men vaddå, jag kommer hemåt utan att göra för stora hål i plånboken.

Sen var det Stansted! Kollar med Ryanair så snart jag kommer dit om det kanske kan finnas möjlighet att komma med ett tidigare flyg, men nej, mitt med säkerhetsmarginal bokade flyg morgonen därpå får duga. Hittar snart riktigt trevligt flygplatssällskap dock så tiden flyger (ursäkta) bort. Inte ensam lågbudgetresande 20+are på den här flygplatsen.

Pratar kommunism och nordkorea med en sydkorean som pluggar i Jönköping, facism med en italiensk tolkstudent och har omvärdsorienteringar med en ung amerikanska som i gengäld fyller på fördommen om amerikaners geografikunskaper så till den grad att man vill hejda henne.
"Cambodja - is that in Africa?...it isn´t?... - Europe?"

När det så blir morgon och dags att flyga upptäcks att Ryan gjort om systemen sen senast, ca 3 månader tidigare. Nu kan man även checka in flera väskor på nätet förutom att betala extra för dem. Och har man inte gjort det minst 4 timmar innan, och tar med en utskrift som bevisar detsamma, då betalar man glatt 20 £ till. Känns rimligt. Tur att min flygbiljett till Sverige kostade mindre än så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar